آیا ورق استیل 304 ایمن است؟
آیا ورق استیل 304 ایمن است؟
مطالعات نشان داده است که نه نیکل و نه سایر فلزات از ورق استیل 304 به میزان قابل توجهی به بدن انسان نشت نمی کنند و سلامتی آنها را به خطر نمی اندازند.
مقدمه
چند بار شنیده اید که فلزات می توانند از ظروف آشپزی، بسته بندی غذا یا کارد و چنگال به غذای شما نشت کنند؟ اما آیا این ادعاها واقعاً درست است؟ آیا نشت فلز قابل توجه است یا فقط آثار کوچکی از آن در غذا وجود دارد؟ آلیاژهای مختلفی از ورق استیل در آشپزخانه استفاده می شود که ورق استیل 304 یکی از رایج ترین آنها است. اکثر افرادی که آشپزی می کنند از زمان شروع به آشپزی حتماً از ظروف آشپزی ساخته شده از ورق استیل 304 یا 316 استفاده کرده اند که ممکن است نگرانی هایی در مورد ایمنی این ظروف برای آنها مطرح شده باشد. هدف از این مقاله این است که نتیجهگیری واضحی داشته باشیم که آیا ورق استیل با درجه غذایی مانند 304 برای استفاده بیخطر است یا باید ظروف استیل خود را به طور کامل جایگزین نماییم؟
بررسی خطر عناصر آلیاژی ورق استیل 304
به طور کلی، فولاد ضد زنگ 304 برای استفاده به عنوان ماده تماس با غذاها، بی خطر است. این آلیاژ حاوی 8 تا 12 درصد نیکل می باشد که معمولاً به عنوان یک نگرانی برای مشکلات پوستی مانند اگزما مطرح می گردد. با این حال، مطالعات نشان داده است که نه نیکل و نه سایر فلزات از ورق استیل 304 به میزان قابل توجهی به بدن انسان نشت نمی کنند و سلامتی آنها را به خطر نمی اندازند.
در این متن، نظرات مقامات ایمنی مواد غذایی و نهادهای مرتبط در مورد نگرانی های بهداشتی استفاده از آلیاژهای ورق استیل درجه غذایی مانند 304 را خلاصه می کنم. در این مقاله دادههای علمی و نظارتی جامعی جمعآوری شده است تا بتوانید با ذهن روشنتری درباره نگرانیهای ایمنی ورق استیل تصمیم گیری کنید.
آیا ورق استیل 304 ایمن است؟ نگرانی های بالقوه ایمنی استفاده از انواع ورق استیل چیست؟
ورق استیل 304 یکی از رایج ترین آلیاژهای مورد استفاده برای کاربردهای غذایی و نوشیدنی در دنیای مدرن است. این ماده حاوی تقریباً 18 تا 20 درصد کسر جرمی کروم و 8 تا 5/10 درصد نیکل است. علاوه بر این، دو نوع متداول ورق استیل 304 وجود دارد که اغلب 8-18 یا 10-18 نامیده می شوند تا به ترتیب درصد کروم و نیکل را در درجه 304 نشان می دهند. نیکل به اتم های آهن در فولاد کمک می کند تا در یک نظم خاص (ساختار کریستالی) سازماندهی شوند که شکل پذیری کلی و توانایی های تشکیل فولاد را افزایش می دهد. افزودن نیکل در درصد کافی، معمولاً 8 تا 10 درصد، این خواص منحصر به فرد آلیاژهای فولادی را که حاوی این فلز هستند، ایجاد می کند.
یکی از نگرانی های رایج در مورد استفاده از فولاد ضد زنگ برای کاربردهای تماس با مواد غذایی، نشت نیکل است. در برخی از گونهها، نیکل به عنوان یک عنصر ضروری شناخته شده است، با این حال، در بدن انسان هیچ یک از واکنشهای متابولیکی به این متال برای عملکرد طبیعی نیاز ندارد.
نگرانی های اصلی بهداشتی مربوط به قرار گرفتن در معرض مزمن نیکل، مربوط به مشکلات تحریک پوستی مانند درماتیت تماسی آلرژیک، اگزمای شعله ور یا درماتیت سیستمیک در افراد حساس به نیکل است. مطالعات سم شناسی نشان می دهد که یک دوز خوراکی نیکل به اندازه 67 میکروگرم می تواند باعث عود مشکلات مربوط به پوست شود. مطالعات نشان داده اند که شدت درماتیت با دوزهای خوراکی نیکل رابطه وابسته به دوز دارد.
مستندات عدم تاثیر نیکل بر سلامتی انسان
با آنکه به نظر می رسد نیکل موجود در ورق استیل 304 برای انسان مضر باشد، ولی در سال های اخیر سازمان ایمنی مواد غذایی اروپا به این نتیجه رسید که قرار گرفتن در معرض نیکل هیچگونه اثر سرطان زایی بر روی انسان ندارد. بررسی های انجام شده در این زمینه در ذیل ذکرشده است:
1) فقدان داده های اپیدمیولوژیک که نشان می دهد ترکیبات نیکل پس از تجویز خوراکی باعث ایجاد سرطان می شوند.
2) عدم وجود تومور در مطالعات سرطان زایی در حیوانات آزمایشگاهی پس از تجویز خوراکی ترکیبات محلول نیکل
3) نحوه عمل نیکل که آقای کنتام پانل در مقاله خود بعید میدانست که قرار گرفتن در معرض رژیم غذایی با نیکل منجر به سرطان در انسان شود.
بنابراین پس از در نظر گرفتن این اطلاعات از معتبرترین مقامات ایمنی مواد غذایی جهان، نتیجهگیری این است که قرار گرفتن مداوم در معرض نیکل از ظروف فولادی ضد زنگ و سایر اشیاء، در برخی موارد خاص، باعث ایجاد مشکلات مرتبط با پوست میشود. علاوه بر این، به نگرانی های جدی سلامتی مانند سرطان یا مشکلات رشدی مربوط نمی شود.
پیشنهادات
آخرین گام تحقیق در مورد نگرانیهای نشت یون های جدا شده از ورق استیل 304 در مواد غذایی این است که بفهمم حداکثر میزان مصرف روزانه پیشنهاد شده توسط نهادهای نظارتی بینالمللی چیست و ببینم آیا نشت فلز از ظروف آشپزی ساخته شده از ورق استیل 304 به طور قابل توجهی در عبور از این موارد کمک میکند یا خیر؟
گرد آورنده: سید رحیم کیاحسینی
.
برچسب: ،